გამოცემაEN·FR·ქართ

Accréditation Sans Frontières

ჯანდაცვის დაწესებულებების საერთაშორისო აკრედიტაცია

სტანდარტები › სტანდარტი S1 › სტანდარტული საოპერაციო პროცედურები (SOP)

სტანდარტული საოპერაციო პროცედურა (SOP) · HOS-SOP-002 · ვერსია 1.0 · დამტკიცებულია ASF ექსპერტთა კომიტეტის მიერ

მხარს უჭერს: სისტემა S1 (საავადმყოფო), კრიტერიუმი S1.2

მოკლედ

  • ჩაწერეთ სასიცოცხლო მაჩვენებლები ყოველი სტაციონარული პაციენტისთვის, მათი მდგომარეობის დონისთვის დადგენილი სიხშირით.
  • გაზარდეთ სიხშირე, როცა პაციენტის მდგომარეობა უარესდება.
  • ყოველ ადრეული გაფრთხილების ქულაზე იმოქმედეთ იმ დონეზე, რომელზეც ის გააქტიურდება.
  • გააქტიურების დონეზე გამოიძახეთ უფროსი კლინიცისტი და დოკუმენტირება გაუკეთეთ რეაგირებას.
  • მაშინვე შეწყვიტეთ და მოითხოვეთ დახმარება, თუ: პაციენტს აქვს მაღალი ადრეული გაფრთხილების ქულა და უფროსი კლინიცისტი არ არის გამოძახებული.

1. მიზანი

იმისთვის, რომ ადრე გამოვავლინოთ პაციენტები, რომელთა მდგომარეობაც უარესდება, და ყოველ ქულაზე დადგენილი წესით ვირეაგიროთ (S1.2). ადრეული გაფრთხილების ქულა (NEWS2 ან მის ნაცვლად გამოყენებული ეკვივალენტი) არის გააქტიურების კრიტერიუმი.

2. სფერო

ვრცელდება საავადმყოფოს კლინიკური და დამხმარე პერსონალი
ადგილები დაწესებულების ყველა პალატა, კლინიკა და განყოფილება
როდის ყოველ ჯერზე, როცა აღწერილი საქმიანობა ხორციელდება
არ ვრცელდება საქმიანობები, რომლებსაც მე-15 განყოფილებაში ჩამოთვლილი სხვა დოკუმენტი ფარავს

3. განმარტებები

ტერმინი მნიშვნელობა
ადრეული გაფრთხილების ქულა სასიცოცხლო მაჩვენებლებიდან მიღებული ქულა, რომელიც აჩვენებს, რამდენად მძიმეა პაციენტის მდგომარეობა
გააქტიურების დონე ქულა, რომლის დროსაც დადგენილი რეაგირებაა საჭირო

4. საფუძვლები

პალატებში გარდაცვალებები, როგორც წესი, საათობით ადრე გამოვლენილი გაფრთხილების ნიშნებს უსწრებდა. ქულა, რომელიც ჩაიწერება, მაგრამ რეაგირებას არ იწვევს, არავის არ იცავს.

5. პასუხისმგებლობები

როლი პასუხისმგებლობა კომპეტენცია
მორიგე მედდა განსაზღვრავს და ამოწმებს დაკვირვების სიხშირეს პალატაში კომპეტენტური ქულის გამოთვლაში
რეგისტრირებული ექთანი აფიქსირებს დაკვირვებებსა და ქულებს; გააქტიურებისას იძახებს დახმარებას გადამზადებული ქულაზე
უფროსი კლინიცისტი ანალიზს უკეთებს პაციენტს გააქტიურების დონეზე უფროსი სამედიცინო ან ექთნური გადაწყვეტილების მიმღები

6. მასალები და აღჭურვილობა

ერთეული მოთხოვნა პირობა
დაკვირვების ჩარტი ადრეული გაფრთხილების ქულით მოქმედი დაბეჭდილია ჩარტზე
კალიბრირებული თერმომეტრი, პულსოქსიმეტრი, სფიგმომანომეტრი კალიბრაციის ვადაში შემოწმდება ყოველთვიურად

7. უსაფრთხოება

8. დაწყებამდე

9. პროცედურა

ნაბიჯი 1. დააკვირდით დადგენილი სიხშირით.

  • ჩაწერეთ სასიცოცხლო მაჩვენებლები პაციენტის დონისთვის დადგენილ დროს.

მთავარი წერტილი: გამოტოვებული დაკვირვება არის დადგენილი ფაქტი.

ნაბიჯი 2. გამოთვალეთ ქულა.

  • სასიცოცხლო მაჩვენებლებიდან გამოთვალეთ ადრეული გაფრთხილების ქულა.
  • ქულა აღნიშნეთ ჩარტზე.

მთავარი წერტილი: ყოველი ნაკრების ქულა გამოთვალეთ.

ნაბიჯი 3. რეაგირება გააქტიურებისას.

  • დაბალი ქულა: გააგრძელეთ დადგენილი სიხშირე.
  • საშუალო ქულა: გაზარდეთ სიხშირე და გამოიძახეთ პასუხისმგებელი ექთანი.
  • მაღალი ქულა: ახლავე გამოიძახეთ უფროსი კლინიცისტი.

მთავარი წერტილი: რეაგირებას განსაზღვრავს ქულა და არა მოგვიანებით მიღებული განსჯა.

ნაბიჯი 4. ჩაწერეთ რეაგირება.

  • ჩაწერეთ რეაგირება, გამოძახებული პირი და დრო.

მთავარი წერტილი: რეაგირება, რომელიც არ არის ჩაწერილი, აუდიტისთვის არ მომხდარა.

10. გადაწყვეტილების წერტილები

11. განსაკუთრებული სიტუაციები

სიტუაცია მოქმედება
არასამუშაო საათები მიჰყევით იგივე ნაბიჯებს. გამოიყენეთ მორიგე კონტაქტი, რომელიც ზონის კედელზეა.

12. ესკალაცია

13. მონიტორინგი

მაჩვენებელი სამიზნე სიხშირე პასუხისმგებელი თუ არ შესრულდა
დაგეგმილი დაკვირვებები დროულად ჩაწერილი მინიმუმ 70% ყოველთვიურად მორიგე მედდა ესკალაცია კლინიკურ დირექტორთან
მაღალი ქულები უფროსი ანალიზით 30 წუთის განმავლობაში 100% ყოველთვიურად მორიგე კლინიკური ხელმძღვანელი ესკალაცია მთავარ აღმასრულებელთან

14. ჩანაწერები

ჩანაწერი ინახება შენახვის ვადა
ამ დოკუმენტში დასახელებული ჩანაწერი პაციენტის ჩანაწერი ან ზონის ფაილი დაწესებულების ჩანაწერების პოლიტიკით დადგენილი წლები

15. ტრენინგი

16. დაკავშირებული დოკუმენტები

ID სათაური გამოყენება
HOS-FRM-002 დაკვირვებისა და ადრეული გაფრთხილების ჩარტი ჩარტი, რომელიც გამოიყენება 1-ლ და მე-2 ნაბიჯებში
HOS-SOP-003 სეფსისის ამოცნობა და ანტიბიოტიკის დროული დანიშვნა სეფსისი მდგომარეობის გაუარესების ერთ-ერთი მიზეზია

17. მტკიცებულებები

მითითება შენიშვნა
E-009 ქულაზე დაფუძნებული რეაგირება National Early Warning Score guidance (RCP, 2017) შესაბამისად; ადგილობრივ ქულას ადგენს ASF Expert Committee კომიტეტის მიერ.
E-006 ASF Policy Framework v1.2. ადაპტირებულია.
E-009 ASF ექსპერტთა კომიტეტის კონსენსუსი.

18. ცვლილებების ისტორია

ვერსია თარიღი რა შეიცვალა დამტკიცება
1.0 დამტკიცების თარიღი პირველი ვერსია დამტკიცებულია ექსპერტთა კომიტეტის მიერ

ამ დოკუმენტის ელექტრონული სწავლება

ამ დოკუმენტთან ელექტრონული სწავლების კურსი ჯერ არ არის მიბმული.

წყაროები

ჩამოტვირთეთ ეს დოკუმენტი PDF ფორმატში

დაკავშირებული სტანდარტი

ჩამოტვირთეთ ეს დოკუმენტი რედაქტირებადი Word ფაილის სახით