გამოცემაEN·FR·ქართ

Accréditation Sans Frontières

ჯანდაცვის დაწესებულებების საერთაშორისო აკრედიტაცია

სტანდარტები › სტანდარტი 35 › სტანდარტული საოპერაციო პროცედურები (SOP)

სტანდარტული საოპერაციო პროცედურა (SOP) · CRT-SOP-002 · ვერსია 1.0 · დამტკიცებულია ASF ექსპერტთა კომიტეტის მიერ

მხარს უჭერს: 35.3

მოკლედ

  • სტრუქტურირებული ადრეული გაფრთხილების ქულა გამოიყენება გაუარესების აღმოსაჩენად.
  • ტრიგერის ქულა იწვევს სწრაფ რეაგირებას დადგენილ ვადაში.
  • ნებისმიერ თანამშრომელს შეუძლია გამოიძახოს სწრაფი რეაგირების გუნდი ნებართვის მოთხოვნის გარეშე.
  • ყოველი რეაგირება და ესკალაცია აღირიცხება (HOS-FRM-002).
  • შეაჩერეთ და დაუყოვნებლივ მიმართეთ დახმარებას, თუ: მიღწეულია ტრიგერის ქულა და არავინ არის გამოძახებული.

1. მიზანი

იმისთვის, რომ პაციენტი, რომელიც იწყებს გაუარესებას, სწრაფად ნახოს გუნდმა, რომელსაც შეუძლია მოქმედება (35.3, 35.7).

2. მოქმედების სფერო

ვრცელდება სტაციონარის კლინიკური და დამხმარე პერსონალი
ადგილმდებარეობა ობიექტის ყველა პალატა, კლინიკა და განყოფილება
დრო ყოველთვის, როცა აღწერილი საქმიანობა სრულდება
არ ვრცელდება საქმიანობა, რომელიც დაფარულია დოკუმენტით, ჩამოთვლილი მე-15 პუნქტში

3. ტერმინთა განმარტებები

ტერმინი მნიშვნელობა
კლინიკური ხელმძღვანელი ექიმი ან ექთანი, რომელიც ამ მომენტში პასუხისმგებელია ამ მიმართულებაზე

4. ფონი

ინტენსიური მზრუნველობის პაციენტებს ხშირად აქვთ ადრეული გაფრთხილების ნიშნები საათებით ადრე, სანამ შეჩერდებიან. სტრუქტურირებული ქულების სისტემა სწრაფი რეაგირების მარშრუტით მათ დროულად იჭერს.

5. პასუხისმგებლობები

როლი პასუხისმგებლობა კომპეტენცია
კრიტიკული მზრუნველობის უფროსი ექთანი ფლობს ტრიგერის ზღვრებს და რეაგირების სტანდარტს კლინიკური დირექტორი
ნებისმიერი თანამშრომელი ტრიგერის ქულისას იძახებს სწრაფი რეაგირების გუნდს კრიტიკული მზრუნველობის უფროსი ექთანი

6. მასალები და აღჭურვილობა

ერთეული მოთხოვნა მდგომარეობა
ამ დოკუმენტში დასახელებული ჩანაწერები და ფორმები მიმდინარე ვერსია გამოყენებამდე მოწმდება

7. უსაფრთხოება

8. დაწყებამდე

9. პროცედურა

ნაბიჯი 1. ქულა.

  • აღრიცხეთ ადრეული გაფრთხილების ქულა დადგენილი სიხშირით (HOS-FRM-002).

ძირითადი წერტილი: დაქულებულია.

ნაბიჯი 2. გამოძახება.

  • ტრიგერის ქულისას დაუყოვნებლივ გამოიძახეთ სწრაფი რეაგირების გუნდი.

ძირითადი წერტილი: გამოძახებულია.

ნაბიჯი 3. ჩაწერა.

  • აღრიცხეთ რეაგირება, კლინიკოსი და შედეგი.

ძირითადი წერტილი: ჩაწერილია.

10. გადაწყვეტილების წერტილები

11. განსაკუთრებული სიტუაციები

სიტუაცია ქმედება
არასამუშაო საათები მიჰყევით იმავე ნაბიჯებს. გამოიყენეთ სამორიგეო საკონტაქტო ინფორმაცია, რომელიც არის ამ მიმართულების კედელზე.

12. ესკალაცია

13. მონიტორინგი

საზომი სამიზნე სიხშირე პასუხისმგებელი თუ არ შესრულდა
ტრიგერები დადგენილ ვადაში რეაგირებით 100% ყოველთვიურად კრიტიკული მზრუნველობის უფროსი ექთანი გადაეცით კლინიკურ დირექტორს

14. ჩანაწერები

ჩანაწერი ინახება შენახვის ვადა
ამ დოკუმენტში დასახელებული ჩანაწერი პაციენტის ჩანაწერი ან მიმართულების ფაილი ობიექტის ჩანაწერების პოლიტიკით დადგენილი პერიოდი, წლები

15. ტრენინგი

16. დაკავშირებული დოკუმენტები

ID სათაური გამოყენება
HOS-SOP-002 სასიცოცხლო ნიშნები და გაუარესებაზე რეაგირება (არსებული) პროცედურა
HOS-FRM-002 დაკვირვებისა და ადრეული გაფრთხილების ცხრილი (არსებული) ფორმა

17. მტკიცებულებები

მითითება შენიშვნა
E-009 დაფუძნებულია სეფსისის გადარჩენის და კრიტიკული მზრუნველობის მონიტორინგის სახელმძღვანელოზე, NEWS2 ადრეული გაფრთხილების ქულაზე (Royal College of Physicians, 2017), Lancet-ის კომისიაზე პალიატიური მზრუნველობის შესახებ (2018) და WHO-ს გლობალურ სამოქმედო გეგმაზე პაციენტთა უსაფრთხოებისთვის 2021–2030.
E-006 ASF პოლიტიკის ჩარჩო v1.2. ადაპტირებულია.
E-009 ASF ექსპერტთა კომიტეტის კონსენსუსი.

18. ცვლილებების ისტორია

ვერსია თარიღი რა შეიცვალა დამტკიცება
1.0 პირველი ვერსია ექსპერტთა კომიტეტის დამტკიცება

ამ დოკუმენტის ელექტრონული სწავლება

ციტირებული წყაროები

ჩამოტვირთეთ დოკუმენტი PDF ფორმატში
ჩამოტვირთეთ დოკუმენტი რედაქტირებადი Word ფაილის სახით